Okénko deskových her 2

OKÉNKO DESKOVÝCH HER -> TAPESTRY:

Hra o vzestupu civilizací
„Vytvořte civilizaci, jež se svou kulturou, vyspělostí a mocí navždy vepíše do dějin světa. Sami určíte cestu, kterou se bude ubírat – od počátků lidstva až po dalekou budoucnost – a která se bude bezpochyby velice lišit od historie tak, jak ji známe. Vaše civilizace je jedinečná!“
Tapestry: Hra o vzestupu civilizací je přístupná strategická hra, jejímž jádrem jsou čtyři stupnice pokroku (vědy, technologií, objevitelství, vojenství), po kterých budou hráči se svou civilizací během hry postupovat, a získávat stále větší a větší přínosy. Ruku v ruce s tím budou zvyšovat svůj blahobyt, budovat hlavní město, využívat svých jedinečných schopností, hromadit vítězné body a získávat karty tapiserií, jež budou vyprávět příběh jejich civilizace.
Hra je určena pro 1-5 hráčů od 12 let, herní doba se v plném počtu hráčů pohybuje kolem 2 hodin. Nemá vůbec složitá pravidla, v každém kole se buď posunete na jedné stupnici pokroku, anebo (když vám dojdou suroviny) ukončíte epochy a provedete zvýšení blahobytu. Jádrem je právě rozhodování, jakým směrem se vydat – objevovat nová území, snažit se být co možná technologicky nejvyspělejší, vědecky pokročilý či se spolehnout na sílu zbraní.

Hru lze běžně koupit v obchodech s hrami a v jejich e-shopech:
Planeta her, Svět deskových her, Svět her, Ráj deskovek, Tlama games a podobně

Užitečné odkazy: https://www.zatrolene-hry.cz/…/tapestry-hra-o-vzestupu-civ…/
Videonávod: https://www.youtube.com/watch?v=rZvF-bwt15c